Welkom bij Zorgstal YudaBo

Therapie met paarden. Op Zorgstal YudaBo geven we specialistische orthopedagogische begeleiding, therapie met paarden. We werken op basis van Equine Assisted Activities (EAA), het aanbieden van diverse activiteiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de diverse kwaliteiten van het paard in de ontwikkeling van een cliënt. Vanuit deze werkwijze komen een aantal onderwerpen/ thema’s aan bod. Er wordt o.a. aandacht besteed aan het vergroten van het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, ontdekken van eigen kracht en het relativeren van angsten. Andere belangrijke aspecten zijn het ruimte leren innemen voor jezelf, het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden (zowel lichaamstaal als verbale communicatie), leren aangaan en onderhouden van sociale contacten en bewust worden van de teugels/ touwtjes in handen durven en mogen nemen.

begeleiding-met-paarden-aan-kinderen

Therapie met paarden

De therapie met paarden die je bij Zorgstal YudaBo krijgt is heel laagdrempelig en voor bijna iedereen toegankelijk. Een probleem is een probleem als jij (of je kind) er tegen aanloopt en er graag verandering in wilt brengen. Als het kind belemmerd wordt in een zorgenloze ontwikkeling of het als zichtbaar hinder ondervindt van zijn eigen gedrag. Door therapie met paarden maken we op een leuke manier contact met elkaar. Contact met het paard geeft plezier en stelt je in staat om vanuit een positieve mindset te handelen en te reageren. Paarden hebben het vermogen om menselijk gedrag te spiegelen, dat wil zeggen: ze geven direct een reactie op allerlei prikkels die ze krijgen. Zo leer je reflecteren wat zal leiden tot positieve gedragsverandering. Het paard is onze co-therapeut en zal altijd een eerlijk antwoord paraat hebben. Pubers, jongeren, (jong) volwassenen die het lastig vinden om zich uit te drukken, keuzes te maken of tot bepaalde inzichten te komen hebben ook profijt van therapie met paarden. Paarden geven je inzichten die in een ‘gewoon gesprek’  vaak niet eens aan bod komen.

Heb je een ‘gewoon’ kind dat volgens jou baat zal hebben bij therapie met paarden? Neem contact op via [email protected].