Impulsregulatie training voor jongeren

Jongeren die moeite hebben met na te denken over de gevolgen van hun handelingen en gedrag zijn er heel veel, daarvoor heb je niet perse de diagnose ADHD nodig. Alleen soms zorgt het ervoor dat je hierdoor vaker in de problemen komt of straf krijgt dan de bedoeling is. Bij jou is dan de rem ver te zoeken en draaf je eigenlijk maar door. Voor deze jongeren is de impulsregulatie training met paard voor jongeren  “Niet doordraven” zeer geschikt. Deze training heeft werkbare elementen van bekende methodes voor impulsregulatie bij kinderen zoals “Rem Weg” en “Stop, Denk, Doe”.

Paard als coach voor jongeren

Op een laagdrempelige en ontspannen manier staan we stil bij de gevolgen van de handelingen de jongere. We maken hierbij gebruik van de reactie van het paard. Het paard praat niet, dus zullen we de jongere inzicht geven in de reacties van het paard. De impulsregulatie training met paard voor jongeren “Niet doordraven” bestaat uit 10 bijeenkomsten van ca. 1 uur (afhankelijk van leeftijd, cognitie en spanningsboog).

Weet je niet zeker of deze training bij jou of jouw zoon of dochter past? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en we zoeken het samen uit. Aarzel niet om contact op te nemen via [email protected]