24 mei 2016

Impulsregulatie training voor kinderen

Impulsregulatie training voor kinderen met paard

Kinderen die moeite hebben met na te denken over de gevolgen van hun handelingen en gedrag zijn er heel veel. Alleen soms zorgt het ervoor dat het kind hierdoor vaker in de problemen komt of straf krijgt dan de bedoeling is. Bij dit kind is de rem ver te zoeken en draaft het kind maar door. Voor deze kinderen is de impulsregulatie training met paard voor kinderen “Niet doordraven” zeer geschikt. Deze training heeft werkbare elementen van bekende methodes voor impulsregulatie bij kinderen zoalsĀ “Rem Weg” en “Stop, Denk, Doe”.

Paard als coach voor kinderen

Op een laagdrempelige en spelende manier staan we stil bij de gevolgen van de handelingen van het kind. We maken hierbij gebruik van de reactie van het paard. Het paard praat niet, dus zullen we het kind inzicht geven in de reacties van het paard. De impulsregulatietraining met paard “Niet doordraven” bestaat uit 10 bijeenkomsten van ca. 1 uur (afhankelijk van leeftijd, cognitie en spanningsboog van het kind).

Weet je niet zeker of deze training bij je kind past? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en we zoeken het samen uit. Aarzel niet om contact op te nemen via [email protected]