24 mei 2016

Kinderen 5 – 11 jaar

Therapie met paarden voor kinderen van 5 – 11 jaar gebeurt vooral op een ontspannen en speelse manier. Kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken ten aan zien van hun zelfvertrouwen hebben baat bij een manier van hulpverlenen die goed aansluit bij hun eigen belevingswereld. En dat gaat middels contact maken en vertrouwen opbouwen met elkaar (zowel het paard als de behandelaar) in een natuurlijke en ontspannen setting. De therapie met paarden voor kinderen van Zorgstal YudaBo gebeurt buiten in een stimulerende omgeving. Alles om ons heen, wordt waargenomen en verwerkt. Uit ervaring is gebleken dat zelfs kinderen die snel afgeleid zijn, moeilijk stil kunnen zitten en een korte spanningsboog hebben over het algemeen uitstekend om kunnen gaan met deze vorm van hulpverlening. Het paard zorgt ervoor dat het kind gefocused blijft op het paard. Wanneer het kind afgeleid is, zal het paard hier namelijk direct op reageren door bijvoorbeeld ook op of om te gaan kijken, of door stil te gaan staan. Hierop moet het kind weer met een reactie op het gedrag van het paard reageren. Op deze manier ontstaat een heel natuurlijke vorm van communicatie tussen het paard en het kind.

img_2992

Therapie met paarden Drenthe aan kinderen

Voor kinderen van 5 – 11 jaar biedt Zorgstal YudaBo therapie met paarden Drenthe waardoor de sociale-, emotionele-, communicatieve- of cognitieve vaardigheden versterkt worden. Kinderen krijgen door het contact met  paard meer inzicht in hun eigen talenten en vaardigheden en zullen beter leren hun grenzen aan te geven. Zorgstal YudaBo biedt therapie met paarden aan kinderen met grote of kleine problemen. Kinderen met ADHD, kinderen met ASS, kinderen met problemen in de impulscontrole kunnen zeker terecht bij Zorgstal YudaBo. Gun je je kind een unieke kans om zijn zelfvertrouwen een flinke boost te geven? Ook ‘gewone kinderen’ zijn welkom voor bijzondere begeleiding! Zorgstal YudaBo biedt specialistische begeleiding en beschikt over relevante kennis en ervaring van diverse gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Samenwerken met een paard is vooral heel erg leuk. De behandelaar zal het kind op een spelende wijze inzicht geven in zijn gedrag en de reactie van het paard terugkoppelen. Bij Zorgstal YudaBo staat plezier beleving voorop! Een omgeving waarin een kind zich op zijn gemak voelt, is de beste leersituatie. Elk kind krijgt bij Zorgstal YudaBo zijn ‘eigen plekje’ met de volledige en professionele aandacht zodat we optimaal aan de hulpvraag kunnen werken.

Voor welke kinderen is therapie met paarden geschikt

Heel veel kinderen kunnen bij Zorgstal YudaBo terecht, maar er zijn een paar uitzonderingen. De therapie met paarden Drenthe van Zorgstal YudaBo is NIET geschikt voor kinderen of jongeren:

  • Kinderen die niet zelf kunnen lopen, staan of zitten
  • Kinderen die niet zindelijk zijn
  • Kinderen met een extreem heftige angst voor dieren / paarden (hiervoor maken we graag een plan om te leren omgaan met deze angsten, alvorens we aan andere hulpvraag kunnen voldoen)
  • Kinderen met een heftige astmatische reactie en
  • Kinderen met een allergie voor (paarden)haren en stof
  • Kinderen met zware epilepsie
  • Kinderen die willen leren paardrijden

Heb je specifieke vragen over therapie met paarden aan kinderen? Laat het ons weten, we helpen je graag! Neem contact op via [email protected]